Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δικαιοσύνη


    

  Και ναι, υπάρχει Θεός! Ακούσατε μήπως ένα περίεργο ήχο, σαν μέταλλο που τρίζει; Από αυτούς που σε ανατριχιάζουν και κοιτάς ενοχλημένος δεξιά-αριστερά ποιος τους προκάλεσε; Ήταν τα σκουριασμένα γρανάζια της δικαιοσύνης που επιτέλους πήρε μπροστά. 
      Για όσους δεν το άκουσαν ήδη, ο ηγούμενος Εφραίμ, ο πνευματικός διαφόρων προσώπων που στόλιζαν τα προηγούμενα χρόνια το Ελληνικό Κοινοβούλιο (Ρουσόπουλος, Τσιτουρίδης κ.ά.), ο κύριος εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου επιτέλους προφυλακίστηκε. Χρειάστηκε να περάσουν 3 περίπου χρόνια, μια κυβέρνηση να φύγει βιαστικά από την πίσω πόρτα, κλείνοντας βιαστικά τη Βουλή για εκλογές με σκοπό να παραγραφούν τα πολυάριθμα αδικήματα των μελών της, να ξοδευτεί πολύ χαρτί και σάλιο σε πολιτικές αναλύσεις, να βγει ένας λαός να τα σπάσει ένα Δεκέμβρη ολόκληρο και να σιχαθεί ένα μεγάλο μέρος των πιστών τους εκπροσώπους του Θεού (ομολογουμένως άδικα σε αρκετές περιπτώσεις).
  Κι όμως, μετά από 3 χρόνια υποκρισίας η ελληνική Δικαιοσύνη προφυλάκισε τον Εφραίμ. Οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό άφησαν τον Μάκη Ψωμιάδη, μαζί με μία νομοθεσία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πολιτικών, έπραξαν επιτέλους τα δέοντα. Δεν θα βιαστώ βέβαια να το προϋπαντήσω. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να δούμε την οριστική έκβαση της υπόθεσης. Ακόμα κι αυτό όμως είναι κάτι σε σχέση με άλλες σημαντικές υποθέσεις του παρελθόντος και την κατάληξη που είχαν.
  Ο Εφραίμ λοιπόν θα περάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα στη  φυλακή και μεταξύ μας, ελπίζουμε να μην είναι τα τελευταία. Είναι μια καλή ευκαιρία η Εκκλησία της Ελλάδας να καθαρίσει από αυτούς που παρασιτούν και τη διασύρουν ανά τον κόσμο, απομακρύνοντας έτσι τους πιστούς.

 Κλείνω με ένα στίχο κι ένα τραγούδι, που περιγράφει άψογα την κακή πλευρά της Εκκλησίας

Διάολε φύγε από μπροστά μου, μου κρύβεις το Θεό.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δικαστική απόφαση :

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=11314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου